Aktiviteter,  Klubbnytt,  Referat fra treff

Sammendrag NSHKs sommertreff 2022

Helgen 8. -10. Juli var det igjen duket for årets sommertreff i NSHK. Det hadde gått to år uten sommertreff som følge av koronapandemien. Mange kom til Torpomoen fredags kvelden og det var grilling og sosialt samvær. Lørdagen startet med klubbens jubileums og spesial utstilling hvor også dachsbracke klubben var invitert til å delta. Det var påmeldt 34 bayere, 4 hannoveranere og 4 dachsbracker. Det ble en flott dag på utstillingen med en god dommer i Arnstein Hagen som forklarte mange av valgene og kriteriene han la til grunn for sine vurderinger. Etter utstillingen var det duket for årsmøte. Det ble et langt årsmøte med diskusjon rundt klubbens nåværende lover og vedtekter og at disse ikke var oppdaterte i henhold til NKKs lovmal av 2017. Årsmøtet besluttet å gjennomføre valget etter klubbens gjeldende regler. En oppdatert versjon av klubbens lover og vedtekter slik at de samsvarer med NKKs lovmal av 2017 vil bli lagt frem for avstemming på årsmøtet i 2023. Det ble deretter gjennomført skriftlig valg siden det var forslått to styrekandidater utenom valgkomiteens innstilling. Innstillingen til valgkomiteen ble fulgt av årsmøtet, og noe på overtid ble årsmøtet avsluttet og det var klart for jubileumsmiddag. Klubben spanderte jubileumsmiddag på deltagerne. På menyen var det tapas med noe godt i glassene. Etterpå var det kaffe med jubileumskake med noe sterkt i glasset for den som ønsket det.

Det ble under middagen ønsket velkommen, og Per Christian Evensen holdt et historisk tilbakeblikk på klubben, fra den spede begynnelse i 1991 og frem til dags dato. Vi var heldige og hadde fått med oss Magne Klokset på festen og jubileet, en av nestorene og pådriver for dagens ettersøksordning.  Han var leder av NSHK i hele 10 år. Det var svært hyggelig at han deltok på 30-års jubileet for NSHK. Det ble også utdelt diplomer til årets beste bruksspor som ble Håkon Gran med Melisa Z Klanu Posokowcow og til årets mestvinnende Schweisshund på utstilling og prøver som ble Beate Smestad Andersen med Bøjentan`s Endelig Frøken. Gratulerer så mye!

Utover kvelden ble det sosialt samvær med utlodning og auksjon i regi av Beate og Rune. Det ble igjen «all time high» og det viser seg igjen som svært lønnsomt for klubben med barn og ungdom som loddselgere. Under det sosiale samværet ble også laget som er tatt ut til landskamp annonsert. Hundeførerne som er tatt ut var: Håkon Gran, Randi Stokke-Lerheim, Andre Lillebakk, Jørgen Engevik og Simen Frøyland. I tillegg sender klubben to dommere som er Dag Arne Matre og Birger Hogrenning.

Dagen etter var det oppbrudd etter nok en trivelig sommersamling på Torpomoen. 

Sett av helgen den 1. juli 2023 for da blir det atter en gang sommertreff for NSHK på Torpomoen i Ål i Hallingdal. Vel møtt!!

Svein Steinsvoll, leder NSHK