Aktiviteter,  Prøveresultater,  Referat fra treff

Referat fra Landskampen 2022 – Jägertorpet, Värmland, Sverige

6 august 2022 var det (endelig) landskamp igjen mellom Norsk Schweisshund Klubb og Svenska Schweisshundklubben.
Norge sendte følgende ekvipasjer til Sverige:
Håkon Gran og Melisa Z Klanu Posokowcow
Randi Stokke Lerheim og B1-Bella
Andre Lillebakk og Skorgebos Findus
Jørgen Engevikog og Sloberry Bay Gaias Erland
Simen Føyland og Jølstrajegernes Kjorven var reserve.
I tillegg reiste Dag Arne Matre og Birger Hogrenning for å dømme sammen med de to svenske dommerne Linus Lydeking og Tony Sparf.
Sverige stilte med følgende ekvipasjer:
Joakim Johanson og Krypins Cæsar
Karin Daniels og Wingasol
Stefan Anderson og Hjortriket Harry
Tony Emilsson og Baronidas Lina (HS)

Sportrekningen var fredags kveld, og de første skulle ut og gå kl. 08.00 lørdag morgen. Randi startet for Norge, og så var det Håkon sin tur før Andre og Jørgen til slutt. Været var bra, uten de fryktede høye temperaturene.
Underveis kom det rykter om at to svenske ekvipasjer hadde «nullet», og håpet spredte seg i den norske leiren, som også bestod av en liten heiagjeng fra Norge som ikke var involvert i konkurransen på annen måte. Kunne vi dra i land dette i år?
Etter at alle hadde gått, var humøret stigende, alle de norske hadde kommet i mål uten store problemer, men resultatet ble ikke offentliggjort før mot kvelden. I mellomtiden var reseverekvipasjen Simen og Kjorven ute og gikk et elitespor, som de bestod med en førstepremie og fikk med det svensk jaktchampionat, men dette var utenom landskampen.
Premieutdelingen ble sendt direkte, og den kan du se her på Facebook. Der ble det klart at Norge hadde vunnet med 120 poeng (det er bare de tre beste resultatene som teller i konkurransen) mot sveriges 62, det var ganske riktig to som ikke kom i mål for Sverige.

Håkon og Andre fikk begge 1.premie og lik poengsum, 50 poeng. Randi og Jørgen fikk 2.premie og 40 poeng.
Beste ekvipasje var imidlertid svensk, Joakim «Myggan» Johanson fikk 1.premie og 52 poeng. Stefan Andersson fikk en 3. premie og 10 poeng. Karin Daniels og Tony Emilsson fikk 0:a (som de skriver på svensk), men hang ikke med hodet av den grunn.
Diplom og fine premier vanket, og «Fulfotingen», vandrepremien ble tildelt det norske laget v/lagleder Håkon Gran.
Fulfotingen er, for de som ikke har sett den, en elgklauv som er «vrengt ut», fått pålimt øyne, og festet på en troféplate. Riktig så ful (stygg), men et artig trofé som bevis på at laget har vunnet over det andre landet på lanskampen.


Kvelden ble avsluttet med middag, nydelig mat og god stemning, men sindige nordmenn tar ikke helt av i feiringen (særlig ikke når reisen hjem er lang).
Søndagen kom med tidlig avreise, Randi og Andre hadde fått avtalt å gå viltsporprøve før grensekryssing, og vi andre kom oss løs fra plenen med litt hjelp og vendte nesa hjemover.
De to fikk forøvrig 1.premie og svensk viltsporchampionat på den ekstraturen, så totalt reiste de norske hjem med tre svenske jaktchampionat og to svenske viltsporchampionat.
Neste år er det Norge som arrangerer landskamp. Vi gleder oss til det, og håper Fulfotingen blir på denne siden av grensen. 😉
Tusen takk for gjestfriheten og for et supert arrangement av Svenska Schweisshundklubben!