Aktiviteter,  Prøveresultater,  Referat fra treff

Referat fra Brukssporsamling på Senja 5.-7. august 2022

NSHKs siste sporsamling i år ble arrangert på vakre Senja i Troms. Nærmere bestemt Skatvika.
Treffet fant sted samtidig som klubbens «elite» forsvarte Norge i landskampen mot svenskene. Noe de gjorde med glans. Gratulerer også fra oss i nord!

I år fikk vi endelig besøk «sørfra», noe vi satte stor pris på. Heidi og Tore Eiesar og deres Hannoveransk Viltsporhund Ahlbäcks Skye hadde tatt turen fra Skjåk for å prøve seg i Nord-norsk elg- og viltterreng. 

Sindre Myrland og hans ett år gamle Jølstrajegerens Lima Élan deltok for første gang på treff, og fikk endelig prøve seg på bruksprøve. Det ble nye og spennende utfordringer for ekvipasjen som gjorde en kjempejobb.
Christine Gundersen, Tommy Kristiansen og A-Otto kom fra Tromsø.
Vi fikk også besøk av Monika Mikkelsen og Buhunden Tuva som var på treningsleir før de skal delta i NM i blodspor. 

Vi var heldig med været på lørdag. Det var i utgangspunktet meldt mye nedbør, men sola varmet godt, og godt var det da hele dagen gikk til både sporlegging og prøver. Lørdags kveld ble det fyrt opp i grillhytta og det ble en trivelig kveld rundt bålet.
Søndag startet vi tidlig da vi både måtte være ute av hyttene, og noen av gjestene hadde en lang vei hjem. Vi rakk akkurat å bli ferdig i skogen før himmelen åpnet kranene, så felles oppstilt bilde ble det derfor ikke noe av. 

Tusen takk til Arne Solheim og Per H. Midtgård som dømte bruksprøvene, og stor takk til Sindre Myrland som kastet seg rundt og dømte AK-spor. 

Vi takker også Evidensia Tromsø og Tromsø Dyrebutikk som sponset oss med flotte premier. 

Helgas resultater:

Tore og Skye gikk til 6-5-5-5 og 136 poeng på bruksprøve og Heidi og Skye gikk til 1. premie på AK-blodspor. 

Sindre Myrland og Élan gikk bruksprøve til 8-8-7-8 og 206 poeng på lørdag og 8-7-7-7 og 190 poeng på søndagen. 

Og i «internkonkurransen» mellom Christine og Tommy gikk Otto til 8-8-9-8 og 217 poeng med Tommy, og 8-8-8-8 og 216 poeng med Christine.